Ahoj,
Obracím se na Vás, že žádostí o radu. Projektant mi do domu navrhl el. kotel Protherm Ray 9k. Dům má vytápění teplovodním topením v podlaze. Plocha vytápění 160m2 . Ztráty jsou 8kw. Do podlahovky jde 35°C. Toto navržení od projektanta by mělo stačit k vytápění…..jenže venku je nyní cca kolem 10°C a v domě je 16-20°C (víc prostě ani ťuk).
Otázky:
1) Když přidám topnou patronu 7kw- pomohu si?
2) Když dám kotel 16kw – v čem je rozdíl oproti bodě 1.
Kotel je nastavený na 35°C (kvůli podlahovce), pokud bych nechtěl topit na 45°C, jak to vyřešit? Zatím není žádná Aku nádrž- Pouze kotel- podlahovka.
3) V dokumentech o podlahovce je doporučená teplota vody 35°C – mohu tam pustit 45°C?
Prosím, vysvětlete mi to jako pro blbce. Děkuji
Přiznávám se, že pro mně a možná i další diskutující bude na výsledky měření teplot na fasádě jednodušší aplikovat…
před 6 roky
Asi jsem to nenapsal dostatečně přesně. Na příkladu noční jasné oblohy je vidět, že teplota pod povrchem fasády je o…
před 6 roky
Jsem si vědom, že vzorec nezahrnuje vliv sálání ale pouze konvekci, protože jsem mluvil o větru a ten moc velký vliv…
před 6 roky
43 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení