Postup při zpevnění trámového stropu

Reklama
DB David Borko @david.borko před 6 roky05.03.2018 10:46:00
Postup při zpevnění trámového stropu

Dobrý den,
prosím o radu jak postupovat při zpevnění trámů pomocí příložek. Současné trámy jsou zcela zdravé, ale jsou přirozeně prověšeny. Mám odstraněný záklop ze spodní strany trámů. Na horní stranu trámů je přibitý prkenný záklop, který kopíruje průhyb trámů. Na záklopu bylo 5cm škváry, 3cm půdovek a 5 cm betonu.

Mám v plánu následující skladbu: mezi trámy 20cm izolace, na současný horní prkenný záklop přidat OSB desky tl. 18-22mm, na desky dát kročejovou izolaci 30mm, na izolaci fólii, nakonec teplovodní podlahové topení zalité do 7cm betonu. Statik doporučil řešit zpevnění trámového stropu pomocí oboustranných příložek o tloušťce 5cm a výšce 20cm, které by byly přišroubovány ke stranám současných trámů.

Je pro tuto skladbu nutné udělat rovinu trámů? Nejjednodušší varianta by samozřejmě byla, že bych ponechal horní prkenný záklop. Příložky bych přirazil ze spodní strany k záklopu a sešrouboval s trámy. To by ale znamenalo, že by v horní místnosti byl stále průhyb v záklopu...
Kdybych odstranil horní prkenný záklop. Je nutné vyheverovat současné prohnuté trámy do roviny a půjde to vůbec u trámů starých 100 let? Výška trámu 20 cm a šířka 15cm. Nebo trámy nechat s průhybem a rovinu udělat pomocí příložek? Následně opět vrátit prkenný záklop.
Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.