Vytápění koksem a legislativa

Reklama
PN Petr Novák @petr.novak081 před 6 roky07.03.2018 14:02:00
Vytápění koksem a legislativa

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat nebo lépe řečeno poradit, jak postupovat dál.

Bydlíme v maloměstě v "řadovce" z roku 1970 a topíme koksem jako výhradním palivem v klasickém litinovém kotli z téhož roku. Nejspíš je v emisní třídě 1. nebo 2. Podle legislativy jsme zralí na pokutu. Na nový kotel nemáme a proč také, když jsou tyto starší litiňáky prakticky bezporuchové. Topení koksem považuji za jedno z nejčistších řešení v rámci vytápění tuhými palivy. Jde prakticky pouze o emisi téměř čistého CO2.

Od roku 2022 má být podle vyhlášky zákaz provozování kotlů emisní třídy 1. a 2.

Od roku 2020 má být zakázán prodej kotlů emisní třídy 4.

V případě, že bych si chtěl koupit kotel emisní třídy 5., který spaluje koks, mám smůlu. Takový jsem po mnoha dnech pátrání na internetu nenašel.

Vytápení koksem se nechceme zbavit. V případě přestavby na jiný zdroj vytápění by nás čekala jisto jistě nějaká rekonstrukce. Jsme staří a nemůžeme si to dovolit. Prostě na to nemáme.

Jaká je vaše rada?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.