Který typ kotle má levnější provoz - průtokový, nebo kotel s bojlerem?

Rubriky:

Reklama
PM Petr Malina @petr.malina294 před 6 roky11.03.2018 19:27:00
Který typ kotle má levnější provoz - průtokový, nebo kotel s bojlerem?

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na váš názor: který kotel je co se týká provozu ekonomicky výhodnější pro ohřev vody i topení radiátory v novostavbě (4+kk, 110 m^2, 4 osoby) - kotel s bojlerem, nebo průtokový?

V ceně domu je od developera již započítána sestava: kotel Baxi Duo-Tec Compact+ 1.24 a k tomu 125 l bojler (celkem za cca 50 tis. Kč). Slyšeli jsme ale názor, že pro provoz je ekonomicky výhodnější průtokový kotel. Proto bych se chtěl zepat, jestli je to pravda?

Máme totiž možnost vybrat si namísto výše zmíněného kotle jakýkoli jiný průtokový. Ovšem počáteční investice zůstane stejná - můžeme si vybrat jakýkoli kotel do zmíněného cenového stropu. Bude-li stát námi vybraný kotel méně, nic zpátky nedostaneme.

Proto mě zajímá, který z těchto dvou typů kotlů (průtokový/s bojlerem) je ekonomicky výhodnější co se týká pouze provozu a nikoli pořizovacích nákladů?


Děkuji,
Petr Malina

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.