Rekonstrukce koupelny staré nezateplené chalupy ...

Rubriky:

Reklama
PL Petr Laxner @petr.laxner před 6 roky18.03.2018 22:50:00
Rekonstrukce koupelny staré nezateplené chalupy ...

Dobrý den. Chtěl bych poprosit o radu, případně zkušenost. Situace - stará chalupa bez izolovaných základů, obvodové zdivo cca 40 - 50 cm pískovcové kvádry + jiný kámen, omítnuté, bez zateplení. Relativně dost vlhké prostředí, hned vedle vlhký svah, dolík, v blízkosti lesa, slunce jen pár hodin za den. Z obdélníkové obvodové konstrukce vyčuhuje ven nika ve které je nevyhovující vlhká koupelna. Záměr je tu niku zbourat a postavit koupelnu znovu a lépe
a už ji udělat nějak slušně, aby na to případně mohla pak i navázat další rekonstrukce chalupy.

A teď dotaz: čím to nejlépe vyzdít (dejme tomu se omezíme na Ytong a Porotherm a jejich klony), resp. čím určitě ne, a jak a zda zateplit? Tzn. např. Ytong + polystyren, tepelně izolační Porotherm bez polystyrenu apod. ...

Co předpokládám a považuji za samozřejmost: že by byly solidně provedené základy do nezámrzné hloubky, že by byly opatřeny poctivě vodorovnou izolací, že by se pak vevnitř udělala pořádně vnitřní hydroizolace ("vana" na podlaze koupelny) a vyřešilo i nějaké aktivní odvětrávání vlhkosti z koupelny (ventilace). Když zateplení, tak nejméně 10 cm fasádní EPS.

Díky za rady, nejlépe někdo kdo už si tím prakticky prošel a je spokojen s výsledkem :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.