prisavani odsavani vzduchu podlahou

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš Patrmann @tomas.patrmann před 6 roky26.03.2018 09:03:00
prisavani odsavani vzduchu podlahou

Dobry den, mám dotaz na odborníky z oblasti plynových spotřebičů. Majitel komerčního prostoru pod našim bytem vybudoval pekárnu. Ta má vzduchotechniku, která jak jsme zjistili jednoduchým pokusem kdy jsme na jednu volnou zeď s podlahou nalepili folii v délce cca 3m a ta se během asi 5 minut nafoukne a takto nějakou dobu drží natlakovaná a pote se zase v obdobném časovém intervalu vypustí a přisaje na zeď. Toto se děje i v jiných místech našeho bytu. Projektant pekárny vůbec nezkoumal, že máme v byte kotel, karmu třídy B. Může tedy projektant navrhnout vzduchotechniku do prostor domu starého cca 500 let, aniž by se ujistil, zda se v okolních bytových jednotkách nenachází plynové spotřebiče a s tím spojil například test průvzdušnosti a následné stavební úpravy. Stavební úřad na naši námitku o nebezpečnosti takového stavu a s žádostí o provedení testu neprůvzdušnosti pouze kontaktoval dotčeného projektanta a ten prohlásil, že to má v pořádku. Prosím o informaci zda je či není takový stav přípustný. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.