Nevýhody TČ s přímou kondenzacíHezký den. Pro chystaný dům (Olomouc, dřevostavba, částečně podsklepená, orientovaná jižně, přízemí plus obytné podkroví (1:1), zastavěná plocha 70 m2, užitná plocha 110 m2, pultová střecha s vegetačním souvrstvím, difúzně otevřená konstrukce s izolací z lisované slámy, vnější dřevovláknitá izolace, v interiéru hliněné omítky, U=0,11 W/m2, TZ bez rekuperace 4,2 kW) vybírám TČ vzduch-voda. Po opravdu pečlivém studiu jsem laicky dospěl k tomu, že se mi nejvíce zamlouvá invertorové TČ s přímou kondenzací v akumulační nádrži. Snažil jsem se zjistit nevýhody tohoto řešení, ale nikde jsem nic neobjevil. Píše se jen o výhodách. Zaráží mě proto, že většina produkce upřednostňuje klasické řešení s deskovým výměníkem a trojcestným ventilem a oběhovým čerpadlem, byť na první pohled je méně efektivní a zbytečně složité. Protože jsem laik, chtěl bych požádat o argumenty proti přímé kondenzaci, abych měl úplné informace. Budu rád i za zkušenosti z provozu takového systému. Moc děkuji!