Temperovani rozvodu ustredniho bojlerem

Reklama
RL RM LA @rm.la před 6 roky12.04.2018 16:54:00
Temperovani rozvodu ustredniho bojlerem

Vazeni odbornici,
z duvodu stehovani na delsi dobu mimo domov (~rok) resim, co delat s ustrednim hlavne v zimnim obdobi. Dum bude obcas vyuzivan znamymi a nechci tedy napr. vypoustet vodu z ustredniho. Mame automaticky kotel na uhli licotherm s pokojovym termostatem a pripojenym bojlerem (pres ctyrcestny ventil s cerpadlem tusim). Napadlo me, jestli by bojler stihal temperovat rozvody ustredniho vytapeni v celem domku tak, aby nemely sanci zamrznout. Netusim vsak ani, jestli pri vypnutem kotli a zapnutem bojleru je toto bez nejakych uprav vubec mozne. Uzitkovou vodu bychom samozrejme nechali vzdy vypustenou, jde jen o ustredni a moznost, kdykoliv je zacit pouzivat v pripade potreby. Variantne me napadlo doinstalovat do okruhu nejaky elektrokotylek, ktery by to snad stihal urcite, ale to uz predstavuje velke upravy. Co vsak kdyz bude v zime tyden, dva -20C a v domku teplota treba i pod nulou? Domek je z vetsi casti zatepleny. Plna nasypka vydrzi bezne i v zime tyden.
Dekuji predem za rady i zkusenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.