Podlaha nad klembou

Reklama
David šimon @david.simon před 6 roky15.04.2018 00:30:00
Podlaha nad klembou

Dobrý den,
pokouším se zrekonstruovat podlahu nad klenbou (viz. foto). Všude nacházím řešení typu - podklad vyrovnat například liaporem, na to křížově dvě vrstvy OSB desek a finální podlahu. Zde je však problém, že se nejedná o klenbu v patře ale v přízemí (tvoří jí sklep) jinak nepodsklepeného domu. Čili rád bych vyřešil nějak vlhkost (která je vidět z fotografíí). Když odmyslím podřezání a chem. injektáž napadá mne už jen odvětrávání pomocí iglů tvarovek, zvlášt když je tam docela dobrá možnost odvětrání (přes okno nad sklepem a vyustění do starého komína). Moje představa je tedy od spoudu... patky klenby zalít betonem (s kari sítí) tak aby vznikla rovná ploška (na fotkách skládací metr ) na kterou pak mohu instalovat iglu tvarovky...ty rovněž zpevnit klasickým betonem a celou klenbu pak vyrovnat liaporem... resp. liapor mix, kdy je plnivo spojeno rovnou s cementem čili stačí rozmíchat a vznikne kompaktní vrstva...
Přijde mi ale škoda, ten pečlivě vyhrabaný “příkop” zalít betonem...jenže štěrk zde těžko zhutním. Tak jestli existuje něco jiného :-)
Jinak mne napadlo snad už jen... na klenbu jako takovou se vykašlat...a udělat prostě nad klenbou uplně novou podlahu na trámech.
Byl bych moc rád za váš názor, zda je to uplný nesmysl...nebo jsou tam technologické chyby nebo vás napadá nějaké úplně jiné řešení.
klidný den všem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.