Měřit vlhkost v podlaze?

Reklama
HH Hrabosh Hrabosh @hrabosh.hrabosh před 6 roky20.04.2018 15:39:00
Měřit vlhkost v podlaze?

Zdravím pánové (a dámy),

dělám rekonstrukci podlah v našem domě. Je to jednopatrový dům, který "vznikl" přistavením patra (v 80.letech) na přízemní vepřovicový domek z roku 1920.

Ve spodních místnostech bylo vidět trochu vlhké mapy na zdech (pouze) ve vnějších (do ulice) rozích, ale nic extrémního. Podlaha byla dřevotřísková, pod ní beton, pak písek a nakonec škvára. Dřevotříska byla v rozích jak perník.

Staré podlahy jsem vyboural a odkopal ješte cca 40cm zeminy. Místo ní je tam ted kamenivo větší frakce, pak geotextilie a cca 5-10cm vrstva pískui. Na tu ted přijde podkladní železobeton.

Napadlo mě, jestli by mělo smysl do toho písku pod beton dát krátké plastové trubky (do každého tohu jednu), vytáhnout je nad beton a potom tam strčit sensory vlhkosti a měřit, jaká je vté pískové vrstvě (tedy pod izolací, která přijde na ten beton) vlhkost.

Bylo by dobré (nebo aspon zajímavé) to vědet, nebo je to celé nesmysl.

Díky,
Z.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.