Zdroj vody ze studny a řadu

Reklama
JB Jan Boháček @jan.bohacek před 6 roky24.05.2018 18:50:00
Zdroj vody ze studny a řadu

Dobrý den,
mám RD, který nyní používá jako zdroj vody studnu (1 um filtr, UV dezifekce). Zároveň letos budu realizovat vodovodní přípojku. O tom, že každý zdroj vody musí mít vlastní rozvod, a že je nepřípustné jakékoliv propojování i přes ventily/kohouty je také zakázané, se není třeba bavit. Představa, že existuje byť jen malá šance, že kontaminuji vodu v řadu ze studny mě děsí.

Moje otázka ale zní. Co když bych měl směšovací baterii, ve které se tyto 2 zdroje "potkají"? Tzn. teplá ze studny a studená voda z řadu? Důvod je, že koupelna a WC budou i nadále napojeny na studnu - tzn. bojler je napájen ze studny. Do kuchyně plánuji vlastní vedení studené vody z řadu, teplá se bere ze stejného bojleru jako pro koupelnu. Nyní řeším, zda je toto řešení legální a bezpečné, nebo zda raději pořídit, druhý malý ohřívač jen pro kuchyni.

Díky za vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.