Oddrenážování novostavby postavené ve svahu

Reklama
LK Ladislav Kral @ladislav.kral357 před 6 roky11.06.2018 12:58:00
Oddrenážování novostavby postavené ve svahu

Hezký den všem,
stavíme novostavbu patrového RD, který bude částečně zanořen ve svahu. Spodní patro dle statického posudku monolitické železobeton, horní patro porotherm profi 250mm + kontaktni zateplení. Při hloubení výkopu desky byla objevená historická meliorace v hloubce cca 1,5m, která se stále zdá být funkční a hledáme řešení, jak zakopanou část domu vhodně odvodnit. U základů jsme použili zdvojené a zesílené drenážní trubky v geotextilii a ve stěrku velké frakce, skladba zdi je žb tvarovka+asfaltová penetrace+asfaltový pás se sklo vložkou+asfaltový pás a AL vložkou+EPS 200mm+nopovka. Objevená historická meliorace po deštích se zdá být funkční a teče z ní slabý proud vody, proto ještě řešíme, zda oddrénování domu neposilnit dodatečnými drenážními trubkami vždy cca metr nad sebou co nejblíže k nopovce + dodatečnou rouru bez perforace, která by byla napojená na překopnutou historickou melioraci. Meliorace je složená pouze z naskládaných kamenů, průměr cca 50cm, 1.5m hluboko. Dle projektu je zásyp zařezané části domu navržen zhutněnou zeminou (v dané lokaci jíl + jílovec). Popřípadě máme použít jiné řešení? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.