Skladba podlahy na trámovém stropu s podvaly a násypem

Reklama
DH David Holada @david.holada před 6 roky26.06.2018 13:57:00
Skladba podlahy na trámovém stropu s podvaly a násypem

Vážení, rád bych poprosil o radu ohledně skladby podlahy. Podlahu mám zakoupenou laminátovou.

Rekonstrujuju byt v starém cihlovém bytovém domě. Byt je v patře (podemnou i nademnou další byt). V pokoji jsem vytrhal nejprve parkety (byly schnilé a plesnivé, nejspíše do pokoje zatékala voda z okna) a pod parketama byly fošny (25 mm) přibité na povalech a již mezi nimi (cca 80 - 100 mm pod fošnami byl záklop. Prostor byl přirozeně vysypán škvárou. Podlaha byla propadlá, ale fošny byly vcelku ok. Rozhodl jsem se nakonec škváru ponechat a fošny využít. Podlahu jsem vyrovnal tím, že jsem jednotlivá prkna podkládal, aby byli v rovině (viz. foto).

Rád bych se tedy zeptal, jak vhodně poskládat další vrstvy podlahy tak, aby zamezil hlavně kročejovému hluku.

Mám v plánu na fošny položit v kolmém směru jednu vrstvu OSB desek tloušťky 15 nebo 20 mm. A co dál? Mirelon nebude nejspíš stačit. Mám tam zakomponovat třeba hobru a dilataci u stěn?

Předem děkuji za jakoukoliv radu. Podotýkám, že do toho nemůžu investovat moc času, práce a financí. Proto jsem tam ponechal škváru.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.