Dočištění vody ze septiku

Reklama
LB Lada Brázdová @lada.brazdova před 6 roky08.07.2018 15:09:00
Dočištění vody ze septiku

Dobrý den, prosím o radu. Koupili jsme domek, postavený těsně po revoluci. Odpady jsou řešeny dvoukomorovým septikem a vsakovací jímkou. Bohužel poblíž vsakovačky je v zemi nějaká letitá trubka od domu nad námi a voda z naší vsakovačky si cestou nejmenšího odporu volí průtok touhle trubkou. Trubka, ve značně rozbitém stavu, takže nejde zaslepit, ústí v zemi na pozemku pod námi - bývalé pole. Jenže majitel pozemku jej převedl na stavební parcelu a staví se tam dům. Při zemních pracech narazili na toto ústí a teď jim tam teče naše voda ze vsakovačky, což samozřejmě nechtějí. Co s tím. Přemýšleli jsme a vymysleli toto: vybudujeme novou vsakovačku na našem pozemku s přepadem ke stromům podél kraje našeho pozemku (rozvod perforovanou trubkou - inspirováno kapkovou závlahou)- důvod - jílová země, která málo saje. Téhle vsakovačce by mělo předcházet nějaké dočištění a to je to, co řešíme - co je nejvhodnější (nejlevnější, nejméně údržbové a dostatečně efektivní). Varianty, které máme: 1. zemní pískový filtr, 2. čistička popř. 3. kořenová čistička (počítali jsme 20 m čtverečných, prostor by byl). Nebudeme řešit žádné povolení a jiné kraviny, protože jednou už vsakování povoleno bylo a tento krok povede k vypouštění vody čistší než byla. Děláme to jen kvůli dobrým sousedským vztahům. Co byste doporučili, výhody nevýhody těchto řešení? O kořenové čističce toho vím už poměrně hodně, ostatní věci zatím nastudované nemám. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.