Opěrné zdi na zahradě

Reklama
RP Radim Pors @radim.pors před 5 roky06.08.2018 11:47:00
Opěrné zdi na zahradě

Dobrý den,
řeším jak udělat zahradu, jelikož mám pozemek v kopci, kdy první polovina pozemku na které stojí RD je srovnána do roviny a za domem je cca 3m vysoká opěrná zeď z pískovce a mezi domem a zdí je asi 1,5m široký průchod. Přemýšlím nad různými řešeními ať už průchod zanechat, nebo zda by byla reálná možnost průchod zasypat? (v případě, že by se postavila k domu opěrná zeď). Jelikož nad průchodem v patře jsou balkonové dveře, nabízí se mi ještě možnost nad průchodem udělat terasu a tím ho zastřešit. Otázka zní, zasypat/nezasypat a v případě že by se dělala terasa, je možné nosné sloupy umístit těsně nad zeď? Terasu bych řešil asi traverzami s překlady a vylitím betonem s armaturou + navrch položit dlažbu. Celá terasa by byla poté zastřešena, ale to už jen věc jiná. Případně jsem nakloněn dalším radám jak to provézt. Dodám ještě nákres jak to ve skutečnosti vypadá.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.