kape spalovaci komora Thermona 28 KDZ

Rubriky:

Reklama
KD Kopic Daniel @daniel2 před 5 roky12.08.2018 15:47:00
kape spalovaci komora Thermona 28 KDZ

Ahoj všem,

všiml jsem si, že mi zacalo kapat v kotli v napojeni spalovaci komory a trubky s okruhem teple vody. Kape to samozřejmě pouze, když kotel vychladne (což se v létě děje relativně často, kotel je určen k topení i ohřevu TUV a všiml jsem si toho po pravidelné prohlídce, tak možná se tam při té úprohlídce něco stalo....).

Jedna se o kondenzační kotel Thermona 28 KDZ, předpokládám, že to kape asi kondenzát a není to pod tlakem. Tak jsem koupil speciální silikon, který má vydržet i teploty kolem 300 stupnu (tj. výrazně více, než na kolik se kotel může vůbec ohřát) a zkusil to "ucpat" .... je to vhodné řešení? Nebude to něčemu vadit? Nebo na to radši zavolat technika, aby to celé rozebral a zevnitř nějak utěsnil?

z té komory vede ještě druhá trubka (není vidět, je přesně za tou, co kape) a ta je naprosto suchá a v pohodě....

pro názornst jsem to vyfotil, první snímek je celkový pohled na kotel, druhý je detail.... to místo, kde to kape je v červeném kroužku.

děkuji za rady
Dan

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.