Změna zdroje vytápění

Reklama
JK Jan Kolda @jan.kolda před 5 roky19.08.2018 22:34:00
Změna zdroje vytápění

Dobrý den,

mohli bychom Vás poprosit o doporučení a rady pro změnu zdroje vytápění ? V současné době topíme dřevem (zplyňovací kotel s manuálních přikládáním) a z praktického důvodu bychom chtěli něco pohodlnějšího. Už nechceme každý týden navážet dřevo do kotelny, stále zatápět, čistit, atd. ...prostě více pohodlí.

Jedná se o RD bungalov, kolaudace konec 2005. Naprosto laicky dle kalkulačky na tzb jsem spočítal/odhadl tepelné ztráty na 8,5kW

- okres Šumperk
- obvod domu 54,5m
- vnitřní plocha bez zdí 110m2 plus 7m2 kotelna
- zdivo Porotherm 44PD P10
- okna 5-ti komorový profil s izolačními 2-skly, celkem plochy 30,5m2
- topíme částečně do podlahy (kuchyně, jedna předsíň, koupelna se záchodem a malý záchod) a částečně radiátory...asi nízkoteplotní
- stropy vysoké 2,5m
- zateplení zdí žádné
- zateplení stropu vatou 20 nebo 25cm - řekl bych, že to dost sedlo a to z důvodu času a kuny, která nám chodí pod střechou, takže nedokážu přesně říct kolik to je (a už si nepamatuji kolik jsme dávali při stavbě)

Předpokládám, že stropem poměrně dost tepla uniká, takže se nebráníme dozateplení buď přidáním vaty nebo nahradit stříkanou izolací, která by mohla být odolná časové degradaci a kuně :-)

Budeme rádi za každou rozumnou radu i z pohledu třeba něco změnit, dodělat, abychom dostali nižší TZ domu, ale tak nějak, aby to bylo finančně návratné.

Pokud by bylo potřeba, můžu naskenovat a vložit půdorys domu.

Díky
Jan Kolda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.