Uniklá voda za SDK s obkladem, vznik plísně.

Reklama
PT Pavel Tesařík @pavel.tesarik před 5 roky18.09.2018 10:31:00
Uniklá voda za SDK s obkladem, vznik plísně.

Dobrý den,

před rokem jsme kompletně zrekonstruovali starý byt. Bohužel jsem před pár dny přišel na to, že máme v prostoru za vanou někde vysokou vlhkost, která způsobuje výskyt plísně na zděné příčce v sousedním pokoji.

Plíseň se nám vyskytla na zdi, kousku podlahy a chytla se taktéž podlahových lišt a skříně.

Největší strach mám však z SDK přestěny sousedící s vanou, která je vytvořená před zděnou příčkou o tloušťce 10 cm a je v ní vytvořená nika. Uvnitř předstěny je minerální vata. Po otevření revizního prostoru jsem zjistil, že se plíseň vyskytuje taktéž právě na SDK, který je u vany. Na předstěně z SDK jsou nalepeny obklady. Mám obavu, jestli se plíseň nerozšířila po celé steně, abychom ji nemuseli strhnout a opětovně udělat, přeci jen, nechceme žít s nebezpečnou plísní.

Co se týká původu zatékání, nejdříve jsem myslel, že byla mikrotrhlina mezi silikonem a obkladem, nicméně vana byla údajně silikována na 2x. Po vyjmutí baterie bylo evidentní, že vlhkost vycházela asi z malého úniku vody ve šroubení - nebylo použito konopí, ale nějaký jiný materiál. Plus ze šroubení začala vytékat jakási hmota modré barvy, která nám naleptala i obklad, viz.fotografie.

Teď k dotazu, chtěl bych Vás poprosit o radu, jestli je nějaká možnost, jak se zbavit plísně, která je za celým obkladem tak, abychom nemuseli dělat novou půlku koupelny?

Napadlo mě nějakým způsobem pod vanou udělat do SDK dvě nebo tři díry, nechat volný revizní otvor a vytáhnout krytky od baterie, aby byl prostor za SDK předstěnou alespoň trochu "větraný", plus bych ještě zapůjčil odvlhčovač. Bohužel však nemohu savo nastříkat zezadu za obklad, abych se zbavil případné plísně i ve vatě.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.