Automatická 2-křídlá brána

Reklama
PC Pavel Cobl @pavel.cobl před 5 roky24.09.2018 17:24:00
Automatická 2-křídlá brána

Dobrý den vážení,
chtěl bych se zeptat zde diskutujících odborníků, jak si poradit se stavbou 2-křídlé automatické brány a branky. Mezera ve zdi (tl. 200mm) je 4300mm.
Brána: 2 křídla, každé 1500*1300mm.
2 sloupky: jeden u zdi pro bránu, druhý společný pro bránu a z opačné strany pro branku (přesnou šířku branky v tuto chvíli neřeším).
Hmotnost brány neznám, ale odhaduji do 100kg každé křídlo (poctivou výplň vyrobí kamarád umělecký kovář a pokud ne, bude tahokov nebo dřevo a hmotnost se sníží).
1) Pro rám uvažuju jekl 60*40, pro sloupky 100*100 nebo raději 120*120?
2) Ukotvení sloupků - doporučujete zabetonovat sloupky jednotlivě nebo spojit betonovým základem (+/- 3300mm) nebo dokonce základ v celé délce brány+branky (4300mm)?
3) Jak ukotvit sloupek, který bude téměř u zdi (odstup +/- 60mm)? Mám obavu, aby se těch 60mm neodlouplo, takže buď proarmovat nebo vyrobit+zapustit nějakou patku a přišroubovat?
4) Stačí zapustit sloupky 800mm?
5) Povrchová úprava - pozinkovat nebo už lidstvo vynalezlo lepší technologii s obdobnými náklady?
Obě křídla bych rád opatřil pojezdovým kolečkem, které bude plnit svou fci jen při zavření, protože na té straně, kam se bude brána otvírat, je vjezd z kopce. Za cenné rady, tipy a připomínky předem všem moc děkuju.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.