Kam a jak zapojit cerpadlo na výstupu z kotle

Reklama
LK Lenka Kovarova @lenka.kovarova před 5 roky10.10.2018 19:56:00
Kam a jak zapojit cerpadlo na výstupu z kotle

Zdravím.
Včera mi montovali kotel Prosat we35. Jednotka tech EU 37-RSS
Kotel má na zpatecce 3cestny ventil s termostatickym čerpadlem Regulus TermoMat 2.0 G Eco. Vede z nej tři žilovy kabel který jsem zapojila do výstupu na kotli. Druhé cerpadlo na výstupu z kotle, žene vodu do radiatoru taco es2 (dvoulinka) jsem premyslela ze bych zapojila pouze na 230V. Instalatér mi tvrdil, ze by mělo být pripojeno ke kotli, aby po nahrati teploty seplo a hnalo vodu do radiatoru. Můj problém spočívá v tom, ze není kam to druhé cerpadlo na kotli připojit. Prodejce mi řekl, ze se mám vykaslat na zeleno-žlutý drát a připojit ho na vstup pro TUV. Mám termostat tech st-280 kde si nastavují teplotu kotle, teplotu v místnosti a teplotu TUV. teď si říkám. Pokud pripojim cerpadlo na TUV termostat ho bude brát jako to co zene vodu do bojleru a výsledná teplota bude úplně jiná než ta v místnosti. Můj dotaz tedy. Mám oběhové cerpadlo k radiatorum připojit na 230V aby jelo nonstop a nebo ho mám připojit k výstupu TUV? Díky za postřehy. Nikdo mi není schopen dat kloudnou odpoved

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.