Dakon unical Dua CK 24 neprijemne zvuky a nektere radiatory netopi

Rubriky:

Reklama
DS David Stroch @david.stroch před 5 roky16.11.2018 10:17:00
Dakon unical Dua CK 24 neprijemne zvuky a nektere radiatory netopi

Dobrý den,

mám problém s kotlem Dakon unical Dua CK 24, který také slouží pro ohřev TUV.
Rozvody od kotle jsou udělány v PPR a jsou zabetonované v podlaze tedy nevím kudy přesně jdou. Berte prosím trasy rozvodů z obrázku s rezervou. Problémy s ohřevem TUV zatím žádný není, ale mám problém se zahřátím radiátorů.

Problémy začaly tak, že kotel sepnul začaly hořet hořáky a začala se ohřívat voda do radiátorů. Ovšem problém nastal v tom, že začaly hřát pouze radiátory č. 1, 2 a 4. S tím že radiátor č. 1 hřál opravdu velmi hodně :)). Začal jsem teda různě škrtit radiátory, které hřejí. Výsledkem bylo mírné roztopení ostatních radiátorů, ale kdybych to měl vyjádřit procentuálně tak se situace u radiátorů které nehřály vůbec zlepšila max o 10 %.
Poté se vyměnil trojcestný ventil společně s asi "tepelným čidlem" na konci trojcestené ventilu.Výměna ale situaci nepomohla.
Dalším oprávářem mi bylo řečeno, že to teda bude ucpanými rozvody a že musím udělat nové.
Dát za nové rozvody plno peněz když si nejsem jistý skutečnou příčinou problému mi přijde houpost.
Tak jsem se rozhodl uzavřít kotel a přes přívod SUV poslat vodu přes zpátečku do systému a systém propláchnout od nečistot.
Při přiškrcení radiátorů č. 1 a 2 se zahřátí radiátorů zlepšilo o cca 50 %. Rozhodl jsem se systém propláchnout znovu ale z druhé strany. Napustil jsem topná systém včetně kotle vodou ventily na kotli nechal otevřené a vypustil. Toto jsem opakoval asi tak 10 x. Po znovu napuštění systému , odvzdušnění a spuštění se začalo z čerpadla ozývat chrastivé zvuky. Zvuky se začnou objevit ale pouze až se vše protopí a do radiátorů se dostane teplá voda a kotel udržuje systém záhřátý. Má teorie je že tam mám vzduch ale nevím jak ho odvzdušnit. Přes šroub čerpadla jde voda přes radiátory jde voda pouze přes automatický odvzdučňovák jde vzduch pouze trochu a jen občas. čerpadlo je typ RS15/6-3 P WILO Class F PN10 TF 110 režimy (III-0,4 A 93 W, II - 0,3 A 57 W).

Nyní je situace následující:
radiátor 1) je úplně zastaven, protože stále topí přehnaně hodně a vrací teplou vodu do kotle velmi rychle. radiátor 2) je ztlumen na otočnem ventilu na trojku a topí na 90%. radiátor 3) je zastaven protože i když je otevřen topí pouze na max. 5 %. radiátor 4 je křídlovým ventilem přiškrcen z90 % a topí na 100 %. radiátory 5) a 6) topí na 60 až 70 %.
čerpadlo vydává chrastávé zvuky, když čerpadlu snížím výkon z III na II hlasitost chřastících zvuků se sniží.

P.s. žebřík v přízemí byl přimontován na pevno bez možnosti regulovat přívod. Zdemontoval jsem jej a pročistil tekl z něj docela dost velý černý humus a namontoval zpět s kulovými ventily, které jsem nyní přiškrtil.

Děkuji Vám za rady na další postup, aby mi hřály všechny radiátory. A jakým způsobem se dá odvzdušnit čerpadlo.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

56 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.