Předsazené překlady KP Vario Uni

Reklama
LG Lukáš Grossmann @lukas.grossmann před 5 roky09.12.2018 11:14:00
Předsazené překlady KP Vario Uni

Dobrý den,

Stavíme bungalov z cihly Porotherm 50cm EKO+. Zateplení polystyrenem již tedy nebudeme dávat. Kvůli žaluziím jsme zvolili překlady KP Vario Uni. Z nějakých důvodů nám stavebník překlady položil s vnějším přesahem cca 3-5cm, a to jak u oken, tak u portálu. Přikládám fotky. Hledám odbornou radu jak si s tímto problémem poradit, případně zdali existuje opravné řešení. Diskutoval jsem a zvažoval tato řešení:

1. Celou stěnu omítnout vrstvou cca 5-7 cm omítky (na překladech je ještě vystrčená kovová lišta, která v případě dorovnání musí být také utopená, proto tak silná vrstva). Nevím zdali vhodné řešení a co tak tlustá vrstva udělá s časem. Také nevím zdali výrazně nezhorší prodyšnost.

2. Zateplit celou stěnu polystyrénem 3-5 cm a zbytek fasádu. Hlavně však bude výsledek stěna cihla 50cm plus polystyrén 3-5cm, který zabrání dýchání zdí což popře náš původní úmysl mít prodyšné zdi domu. Pod polystyrénem se bude držet vlhkost, jelikož rosný bod bude v cihle.

3. Další řešení? prosím doplňte

Žádné z výše uvedených řešení není "čisté", celou stavbu zbytečně prodražuje a spíše přinese více komplikací. Navíc se nám opticky utopí hloubějí okna, budou jako střílny.

Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se překlad ještě nějak opravit třeba vyříznutím a více utopit? Existuje nějaké čisté řešení? Prosím jen odborné a zkušené příspěvky. Nerad bych otevíral diskusi na téma příčiny této chyby, již jsem nad tím strávil dost bezesných nocí a nepochybuju, že nebyl problém této chybě snadno předejít.

Velmi děkuju
LG

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.