Možnosti zónové regulace

Reklama
JP Jan Petřík @jan.petrik406 před 5 roky09.12.2018 22:49:00
Možnosti zónové regulace

Dobrý den,
hledám možnosti zónové regulace. Rekonstruuji starší dvoupodlažní dům. Plánuji mít novou otopnou soustavu s radiátory a plynový kotel. Podlahovku bohužel nemohu mít.

Chtěl bych regulovat 4 místnosti a koupelnu samostatně. Když bude termostat jen v obyváku a chtěl bych si přitopit v jedné místnosti, tak bych musel v obyváku stáhnout topení, sepnout termostat ...

Jednou možností je rozdělovač někde u kotle, z kterého budou vytaženy samostatné okruhy. Jde to i pro radiátory? Zkušenosti s tím nemám.
Druhou možností jsou samostatné termostatické hlavice napojené na centrální jednotku s teplotním senzorem v každé místnosti. Vše by mělo být nejlépe drátově. Našel jsem výrobce jako Jablotron, Honeywell evohome, Danfoss. Jablotron je docela drahý, tak hledám optimálnější variantu. Honeywell je zas bezdrát.

Která varianta je lepší? Jaké jsou dobré drátové možnosti regulace topení?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

57 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.