kotel Beretta Idra Exclusive 20I

Rubriky:

Reklama
JT Jiří Truhlář @jiri.truhlar před 5 roky28.12.2018 20:02:00
kotel Beretta Idra Exclusive 20I

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s opravou kotle Beretta Exclusive Idra 20I. Problém je, že se mi občas asi 1x ze tří spouštění kotle rozsvítí červená ledka , která uvede kotel do chybového stavu a kotel vypne. Vypozoroval jsem, že při zapnutí piezoelektrický oblouk je vidět, ale někdy se plyn nezapálí a po chvilce se kotel zablokuje a svítí červená chybová ledka. Předpokládám, že není dostatečný přívod plynu pro toto prvotní zapálení. Když se zapálení zdaří pak po určité době modulátor zvýší přívod plynu a kotel pracuje normálně. Když ale po čase pomocí termostatu se kotel vypne, pak je tu opět problém, že se někdy opět hořák nezapálí. Já pak musím celou, já pak musím kotel resetovat a spustit znovu. Kotel je jinak OK, ročně propálím asi 300m3 plynu, je v provozu 20 let, celkem za ty léta není opotřebován.

Byl bych rád kdyby mi někdo z Vás poradil, děkuji Jiří Truhlář Č. Budějovice, mail: jirkat at mybox.cz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.