Kotel Dakon Dua CK 24 - velmi časté cyklování

Rubriky:

Reklama
LM Lenka Maděrová @lenka.maderova před 5 roky16.01.2019 19:42:00
Kotel Dakon Dua CK 24 - velmi časté cyklování

Velmi časté cyklování kotle Dakon Dua CK 24

Od listopadu 2018 kotel hůř topí - pomalu vytápí a velmi často cykluje před dosažením požadované teploty. Problém byl konzultován s naším servisním technikem. Servisní technik v tomto nespatřuje problém. Cyklování je velmi obtěžující. Prosíme o radu.

POPIS PROBLÉMU:
1. Kotel vytápí z 19 na 21,5 stupně cca 2 a půl hodiny.
2. Prvních dvacet minut topí kotel plynule a poté začne cyklovat.
3. Kotel cykluje zhruba po minutě. Během této doby tedy sepne a vypne cca 60x. Teplota vždy stoupne na 76, po vypnutí klesne cca na 66 a zase zapne.
4. Radiátory hřejí. Radiátor na nejvzdálenějším místě se rozehřívá později a v dolní části není tak teplý jako v horní. Rozdíl trubek je značnější. Vratka je teplá až vlažná. Horní trubka horká.

(HISTORIE - V listopadu 2018 byl proveden servis kotle včetně revize. Servisní technik nenalezl žádnou závadu, kotel vyčistil, dotlakoval expanzku a vyměnil osičku by pasu.
OBJEVIL SE NÁŠ PROBLÉM.
V prosinci kotel vypnul a hlásil chybu. Bylo zadrhnuté čerpadlo. Po vyčištění kotel opět začal jít. Vytápění však probíhá delší dobu než před servisem.
O vánočních svátcích byl kvůli pomalému vytápění a cyklování vyčištěn filtr. Problém trvá dodnes.)

Děkuji za veškeré rady a pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.