Tepelné čerpadlo - zaizolování přístěnku

Reklama
JS Jan Slavík @jan.slavik119 před 5 roky27.01.2019 10:10:00
Tepelné čerpadlo - zaizolování přístěnku

Ahoj pánové.
Nejdřív se chci omluvit, pokud se nebudu vyjadřovat jasně - jsem laik... Právě stavím dům a v něm budu topit tepelným čerpadlem Vzduch-Voda. Je mi jasné, že tepelné čerpadlo je efektivní do limitních minusových teplot, pak nastupuje alternativní zdroj vytápění (u mě elektrokotel). Napadlo mě, že pokud bych stabilizoval teplotu v okolí venkovní jednotky, pak by tepelné čerpadlo nemělo potřebu spouštět elektrokotel, protože by teplota tak hlubokých minusových teplot nedosáhla. Myslíte, že kdybych okolo venkovní jednotky postavil nějakou zateplenou budku (s možností vniku vzduchu zvenčí), kde by teplota díky zateplení tolik nekolísala, že by to mohlo snížit náklady na vytápění v tuhých mrazech a přispělo k efektivitě tepelného čerpadla?
Díky za pomoc
Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.