skladba podlahy s OSB

Reklama
PM Petr Morávek @petr.moravek před 5 roky15.05.2019 21:22:00
skladba podlahy s OSB

Zdravím všechny místní čtenáře a hlavně ty, kteří tu ochotně radí ostatním. Chtěl bych také poprosit o radu.

Chystám se dělat podlahu ve starém domě, který již prošel nějakou svépomocnou rekontrukcí různého stupně kvality. Jde o podlahu v druhém patře. Podotýkám, že jak toto podlaží, tak to pod ním bude obývané a vytápěné.

Současná skladba od spodu:
- Sádrokartonový podhled klasicky na konstrukci, která je montovaná na původních prknech
- Folie (asi parozábrana?) – překvapilo mě, že do ní jsou zabalené i trámy
- Vata (cca 10 cm) mezi trámy cca do 2 třetin jejich výšky
- Na trámech je rošt z hranolů 80x80mm, ty jsou kotvené ve zdi (pravděpodobně aby se zamezilo houpání podlahy na 100 let starých trámech). Rozestup mezi hranoly (od středu na střed) je 50-55 cm.

Moje přemýšlení bylo takové, že na rošt napevno přišroubuji 18 mm OSB desku a na kříž slepím (duvilaxem) a prošroubuji druhou 18 mm OSB desku Na to potom dám Mirelon a laminátovou popř. vynilovou podlahu.

Vím, že ideální by bylo udělat jednu nosnou vrstvu (alespoň 22 mm OSB), tu natvrdo připevnit na rošt, na to dát kročejovku (3-5cm), pak 2xna kříž OSB (2x15 mm) a na to pochozí vrstvu.

Nicméně jsem omezený jak výškou - těch 5-8 cm navíc (kvůli kročejovce a 3x OSB) by mi dělalo paseku v porovnání s výškou podlahy v ostatních místnostech) a upřímně je to i nákladné.

Chtěl bych se zeptat na několik věcí:
- Je to tak jak jsem si to naplánoval realizovatelné, nebo jsou tam nějaká zásadní ALE?
- Přidali byste více vaty mezi trámy a rošť nebo je to zbytečné?
- Mám/mohu ty OSB desky k roštu přišroubovat?
- Pokud ano, tak jen první desku, nebo byste prošroubovali obě dvě až do roštu? Tj. tam kde bych prošroubovál pouze desky bych použil kratší vruty, kde desky k sobě a ještě do roštu delší vruty.

- Dávat v tomto případě Mirelon mezi OSB a rošt kvůli případnému vrzání? Nebo v případě šroubované konsrukce to nemá význam?

- Nebo mám snad na rošt dát miralon, desky pouze položit a prošroubovat k sobě jen desky bez kotvení do roštu? Četl jsem o této možnosti, ale mám z nějakého důvodu strach, tak si chci být jistý.

Moc děkuji všem za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.