TZB-info - HE3DA: výroba na konci roku…
Jak to vypadá uvnitř továrny Magna Energy Storage, kde se vyrábějí baterie HE3DA? Jakým tempem probíhá výroba a co se chystá na rok 2023? Zeptali jsme se Jana Procházky, vynálezce technologie HE3DA…
Rád bych se zeptal, jestli někdo má nové informace o aktuálním stavu okolo této baterie?
Certifikát ČVUT prý už mají, ale nikde jsem ho neviděl, už měsíc by měli mít i certifikát z TÜV.
Nově se mi podařilo najít kompletní dokumentaci k EIA pro tu jejich továrnu:
https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EI…
Zajímavý je zejména ZIP soubor "oznámení", kde žadatel opět uvádí jen záměr výstavby továrny na montáž výrobních linek na baterie.
I v připomínkovém řízení na přímý dotaz České inspekce životního prostředí:
"Z oznámení není zřejmé, zda se jedná o výrobu montážních linek nebo bude probíhat výroba 3d baterií"
Bylo odpovězeno:
" Jedná se o výrobu montážních linek, jak je uvedeno v kapacitě a charakteru záměru."
Představitelé investora všude zmiňují obrovská čísla plánované výroby baterií.
Tak jak je to ve skutečnosti?
Nebo je to klasická finta - s žádostí na výrobu baterií by byl problém, tak požádáme o něco méně problematického a až bude fabrika stát, nikdo si netroufne to následně nepovolit?
Žádné další žádosti o posouzení EIA v Horní Suché, týkající se alespoň vzdáleně baterií jsem na stránkách úřadu nenašel.
Velkovýroba zázračné české baterie vázne, firma je ve velké ztrátě viz:…
před 10 dny
Od těchto dvou pánů se pravdu nikdy nedozvíme. - Už neplatí rozhodnutí, že budou vyrábět 75 výrobních linek…
před 10 dny
Od začátku se chovali podivně a celá ta továrna je založena na lži. Aby nemuseli dělat standardní EIA, tak uváděli,…
před 10 dny
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení