Dřevěný rošt podlahy

Reklama
JM Jana Malá @jana.mala076 před 5 roky10.06.2019 13:20:00
Dřevěný rošt podlahy

Dobrý den, přátelé.

Měla bych dotaz ohledně realizace vybudování dřevěného roštu podlahy v cihlovém domě z roku 1907 se zdmi o síle 60 cm. V místnosti (jižní strana), kde by rošt měl být, je neurčitá betonová podlaha. Jestli je pod ní izolace či nikoliv, nevím. Moje řešení je to, že by se jednoduše do stávající podlahy instalovaly kotevní železné patky, na ně trámy a podlaha. Duté místo by se vysypalo drceným polystyrenem. Podobným způsobem (bez patek) by se udělaly i stěny se sypanou izolací. V této vysoké (stropy jsou cca 5 m) místnosti by vlastně vznikla nová dřevěná vestavba.

Moje otázka zní - jak to bude s vlhkostí v podlaze ? Je potřeba např. na jižní a severní straně domu provrtat ve zdech průduchy tak, aby mezi drceným polystyrenem cirkuloval vzduch a tím vlhkost odcházela z místnosti ? Bude toto řešení dostatečné vůči trámům ?

Děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.