U kotle Junkers čerpadlo stále jede

Rubriky:

Reklama
Kateřina Čížková @katerina.cizkova před 4 roky07.10.2019 11:36:00
U kotle Junkers čerpadlo stále jede

Dobrý den,
nastěhovala jsem se do domku s plynovým kondenzačním kotlem Junkers Ceramini, kotel používáme na topení i ohřev TUV. Na kotli máme vestavné hodiny DT2, ekvitermní regulátor TA211E a dole v obýváku termostat TW2, jsem laik takže systém pro mě dosti složitý.
Nyní po zapnutí topného okruhu jede čerpadlo kotle 24hodin denně, i v době kdy kotel netopí (je dosažena teplota) a dokonce i mimo termostatem nastavené topné časy. Kotel je umístěn v koupelně sousedící s ložnicí, je to velmi rušivé, proto v současné chvíli vytápění na kotli na noc vypínám (přepnu kotel na letní režim). Mám dva dotazy - je toto chování kotle normální nebo mám volat servis? Pokud je toto chování kotle ok, doporučili byste takto kotel každý den na noc přepínat na letní režim, neškodí to kotli případně spotřebě plynu? Předpokládám že elektřinu tímto spíše šetřím, čerpadlo v noci 8hodin nepracuje.
Předem děkuji za názory!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.