Problém s kotlem Protherm Panter 24 KTO

Rubriky:

Reklama
TV Tomáš Veber @tomas.veber před 4 roky23.10.2019 12:05:00
Problém s kotlem Protherm Panter 24 KTO

Vlastním kotel Protherm Panter 24 KTO (rok výroby: 2001). Kotel provozuji s ekvitermní regulací. Po letní odstávce jsem kotel zapnul a po cca. 30 minutách, přestal topit. Plamen zhasne, běží jen oběhové čerpadlo a kotel nehlásí žádnou chybu. Po vypnutí a opětovném zapnutí, kotel normálně nastartuje a topí, ale po chvíli zase vypne. Servisní technik, který přijel tuto závadu řešit, konstatoval, že je vadná zapalovací automatika. Po výměně této automatiky se zdálo, že by vše mohlo být v pořádku, nicméně cca po třech dnech opět ta samá závada. Přijel tedy jiný technik, který vyzkoušel všechno možné a poté ho napadlo vyřadit ekvitermní regulaci a ukázalo se, že to pomohlo, kotel běžel normálně. Konstatoval, že závada bude buď v čidlu ekvitermní regulace nebo v řídící desce kotle. Po výměně čidla za nové, opět ten samý problém. Teď víme, že čidlo to není, ale co dál? Měnit celou řídící desku? Ani nevím, jestli se k takhle starému kotli dá ještě sehnat? Přejde mi, že technik spíš tápe a vlastně ani neví co s tím. A tak se obracím na zdejší fórum, třeba se tu najde někdo, kdo se s podobnou závadou setkal? Nebo někdo, kdo těmto kotlům opravdu rozumí a poradí, co s tím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.