Nordline 9.5H-B/P New model

Reklama
Marek Štorkán @marek.storkan před 4 roky06.12.2019 12:02:00
Nordline 9.5H-B/P New model

Dobrý den všem, kteří by mi pomohli vyřešit situaci s topením.

Mám novostavbu, abych pravdu řekl, nevím jaké mám TZ, ale v jakémkoli propočtů nemohou být velké.

Zastavěná plocha 138m,obytna 120m,dum 4+kk
Postaveno z porfix 300,zatepleno 150 polystyrenem, ve stropu 300 vaty, v podlaze 110 pylystyrenu, všude trojskla. Dům se nachází vedle odolné vody.

Tepelné čerpadlo mám ve Splitu, tudíž rozdělené. Napojené na NADO500/200 v 1 dvě nádrže v sobě na vytápění a TUV. Podlahová rozdělena na 9 okruhu.
Vše ovládám termostatem, který je uprostřed domu a u TC je regulace TC11M, která spouští obehovky, hlídá hysterzi a měla ovládat ventil ESBE, který mám ale pořád otevřený na max. Proč?

Celou nádrž natapim na 45 stupňů, kvůli TUV. Nastavený dotop po 5 stupních pádu teploty. Do podlahy pouštím, co je aktuálně v nádrží, ale celková teplota mi vždy spadne na 32-34 stupňů a po 4 hodinovém topení. Vím, že podlahová plocha trvá, než se natoli, ale čerpadlo dle mého názoru nestihne nahrát tak velkou nádrž v průběhu cirkulace, aby se teplota zvýšila. Na TUV je to málo, takže když topim, nemůžu jít do koupelny a já bych si představoval pouštět do podlahy stále třeba 37 stupňů, aby byla dříve natopena a v domě bylo tep i v dnešních teplotách - 2 stupně. Dohrev mám patron 9kw, kterou manuálně ovládám, ale ani ji nezapinam, jinak by mě sežrala. Co udělat, aby vše fungivalo? Obehovky na cirkulaci má běžet, ikdyz natapim nádrž a nedávám teo do podlahy? Nejsou ty obehovky moc slabé? Na TC mám tu samou, ale bezi mi na nejmenší výkon a na cirkulaci podlahy na maximální. Dále bych chtěl upravit výměník, který mám rozděleny, monteri ho pridelali na zeď, a já slyším jak vybruje a hučí při každém spuštění. A otázka k rozvodu, po třech letech mám rozvaděč úplně špinavý, už nevidím ani na hladiny a hodnoty. Mám úplně rezavou vodu?a ještě jeden dotaz, v rozvaděčů na budíku vidím teplotu, která jde do podlahy, ale vracecka, je vždy minimálně o 5 stupňů menší, i po 10 hod topení. Nemělo by to být rovno nule, max rozdíl jednoho stupně? Přeci se nemůže teplo takhle ztratit v dlouhé době vytápění. Jde s tím něco udělat? Děkuji a přidám foto

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

43 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.