Parozábrana a kondenzace páry

Reklama
MW Michal Weis @michal.weis před 4 roky31.12.2019 09:33:00
Parozábrana a kondenzace páry

Dobrý den všem,

rád si pročítám toto fórum a příspěvky od tzb-info obecně. Vím, že jsem udělal chybu, ale byla to kombinace hloupých řemeslníků, nedostatku času a finančních prostředků tehdy. Proto jen ve stručnosti:

1 - středová nosná zeď je o šichtu menší než měla být (bohužel jem na to přišel až po instalaci věnce a střechy - šalování bylo obrovské, takže skrylo vše)
2 - střechař upravil krov, aby seděl na zdi bez mého vědomí a rovnou ho nasadil po vytvrdnutí věnce (sám si sundal šalování a dal to tam)
3 - vznikl problém se světlostí ve 2NP
4 - zateplení se již nevešlo pod krokve, je tedy mezi nimi
5 - vydupal jsem si alespoň parotěsku, kterou původně ani nechtěli instalovat
6 - zaklopili sádrokartonem na standardní rastr (to, že někde probili parotěsku teď neřeším)
7 - zasádrovali, zbrousili
8 - zkolaudováno (výsledná světlost 240cm ve 2NP)

A teď ten problém... Už při bodě mrazu se mi sráží na parotěsce pára a vrací se mi přes strop, takže mám u zdí mokré mapy. Domnívám se, že by to mohlo být způsobené špatným zateplením (mezi krokvemi), tím pádem je rozdíl teplot na parotěsce velký a kondenzuje mi tam vodní pára...

Možné způsoby řešení?

1 - zaizolovat krokve, aby nedošlo k jejich promrzání (podotýkám, že mám rockmin 140 dvě vrstvy - jednu vrchem přes krokve a druhou mezi). Dá se ještě dodělat bednění na lemu střechy, abych měl střechu uzavřenější.
2 - nafoukat celulózu do střechy a přikrýt tak rockmin (nevím, jak moc to ztěžkne, aby mi to udržel rastr na sádrokarton)
3 - nějaký další? Něco, co vás napadne?

Pokud jste dočetli až sem, děkuji!
Prosím o vaše komentáře a případné upřesňující dotazy, budu velice rád, pokud se tu rozhoří plodná diskuze, která možná odradí ostatní stavitele od podobných chyb vlivem ztráty trpělivosti, nervů a zdravého rozumu.

Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.