Skladba podlahy

Reklama
PM Pavel Mačura @pavel.macura655 před 4 roky04.01.2020 20:18:00
Skladba podlahy

Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně skladby podlahy v podroví, procházel jsem zde spoustu diskuzí, ale nenašel jsem odpovědi na mé otázky.

Podlahu realizuji v podkroví rodinného domu, který je celý obývaný a vytápěný, podlahová plocha je cca. 130 m2 a bude rozdělena na dvě bytové jednotky.

Po vybrání veškerých zásypů a starých konstrukcí podlahy jsem na stropní prkna umístil cca 25 cm izolační vaty a dále mám v plánu zhotovit roznášecí rošt, který bude instalován na podlahových trámech ( viz. přiložené fotografie ). Konečná podoba roštu bude zhruba stejná jako je svislá příčka na jedné z fotografií, akorát na ležeto ( rozměrově dle OSB desek ).

Bohužel mám k dispozici pouze 10 cm výškových na skladbu kompletní podlahy ( podchodná výška ).
Potřebuji skladbu, která bude maximálně tlumit kročejový hluk.

Pátráním po materiálech jsem došel k několika variantám skladeb.

1) Do vybudovaného roštu bych vytvořil v jednotlivých oknech dno ze střešních latí a OSB desek, do kterého bych nasypal suchý křemičitý písek z důvodu přitížení konstrukce, aby se předešlo vibracím, cca. 10 tun písku na celou plochu podlahy, dále OSB P+D 18mm + OSB P+D 15mm, montáž do kříže přez sebe ( lepit k sobě nebo stačí šroubovat? ), dále plovoucí skladba složená z okrajových pásků Isover N/PP - 100mm + tepelná izolace Isover TDPT - 50mm, na izolaci roznášecí vrstvu z dřevovlákna STEICO underfloor 7mm + mirelon 2mm + lamino 8mm což je celkem 10cm skladby.

2) Další skladba je za použití systémového materiálu od firmy Fermacell,
na instalovaný rošt 2x OSB P+D 18mm + 15mm, na OSB voštinu 30mm vysypat pískem, dále dřevovláknitá deska Steico underfloor 7mm a systémovou desku 2E11 20mm + mirelon 2mm + lamino 8mm.

3) další varianta počítala s materiálem z webu potichu.cz a kombinací něčeho co by vyšlo výškově do skladby a mělo vysoký kročejový útlum, základ opět OSB, bohužel tyto materiály neznám.

Nebráním se jakýmkoliv nápadům a postřehům k této problematice,
budu rád za každou reakci.

Pěkný den

Pavel Mačura

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.