Skladba podlahyDobrý den,
měl bych dotaz ohledně skladby podlahy v podroví, procházel jsem zde spoustu diskuzí, ale nenašel jsem odpovědi na mé otázky.
Podlahu realizuji v podkroví rodinného domu, který je celý obývaný a vytápěný, podlahová plocha je cca. 130 m2 a bude rozdělena na dvě bytové jednotky.
Po vybrání veškerých zásypů a starých konstrukcí podlahy jsem na stropní prkna umístil cca 25 cm izolační vaty a dále mám v plánu zhotovit roznášecí rošt, který bude instalován na podlahových trámech ( viz. přiložené fotografie ). Konečná podoba roštu bude zhruba stejná jako je svislá příčka na jedné z fotografií, akorát na ležeto ( rozměrově dle OSB desek ).
Bohužel mám k dispozici pouze 10 cm výškových na skladbu kompletní podlahy ( podchodná výška ).
Potřebuji skladbu, která bude maximálně tlumit kročejový hluk.
Pátráním po materiálech jsem došel k několika variantám skladeb.
1) Do vybudovaného roštu bych vytvořil v jednotlivých oknech dno ze střešních latí a OSB desek, do kterého bych nasypal suchý křemičitý písek z důvodu přitížení konstrukce, aby se předešlo vibracím, cca. 10 tun písku na celou plochu podlahy, dále OSB P+D 18mm + OSB P+D 15mm, montáž do kříže přez sebe ( lepit k sobě nebo stačí šroubovat? ), dále plovoucí skladba složená z okrajových pásků Isover N/PP - 100mm + tepelná izolace Isover TDPT - 50mm, na izolaci roznášecí vrstvu z dřevovlákna STEICO underfloor 7mm + mirelon 2mm + lamino 8mm což je celkem 10cm skladby.
2) Další skladba je za použití systémového materiálu od firmy Fermacell,
na instalovaný rošt 2x OSB P+D 18mm + 15mm, na OSB voštinu 30mm vysypat pískem, dále dřevovláknitá deska Steico underfloor 7mm a systémovou desku 2E11 20mm + mirelon 2mm + lamino 8mm.
3) další varianta počítala s materiálem z webu potichu.cz a kombinací něčeho co by vyšlo výškově do skladby a mělo vysoký kročejový útlum, základ opět OSB, bohužel tyto materiály neznám.
Nebráním se jakýmkoliv nápadům a postřehům k této problematice,
budu rád za každou reakci.
Pěkný den
Pavel Mačura