Podlaha podkroví

Reklama
AL Aleš Lomnický @ales.lomnicky před 4 roky21.01.2020 23:27:00
Podlaha podkroví

Dobrý den, chystám se na realizaci podkrovního bytu a rád bych se poradil ohledně podlah.
Nejdříve je nutné se seznámit s detaily. Dům má už něco přes 100 let a je stavěný z poctivých cihel z nedaleké bývalé cihelny. Rozloha domu je 20 x 10m. Zdi jsou o síle 40cm jižní strana a 60cm severní při čemž po celé délce domu vede nosná zeď o síle 50cm. Z jedné poloviny (tudíž cca 100m2) chceme zrealizovat půdní byt. Počáteční výhodou je asi, že jsou zvlášť řešené stopní trámové konstrukce a půdní podlahové trámy. Strop je zaklopený prkny a pod tím ještě původní technologie stropu s rákosem. Z podlahových trámů na půdě jsem zatím vytrhal původní prkna. Výška prostoru mezi trámy ke stropním prknům je 40cm. Ještě bych měl říci, že přízemí pod budoucím půdním bytem, je plně obývané a vytápěné. S tím že jsou dělané izolované podhledy. Když se vrátíme k podlaze na půdě. Mezi trámy bych vysypal kamennou drcenou vatu ve výšce alespoň 20cm. Folie jako parozábrana se domnívám není potřeba díky podhledům v přízemí. Tedy jen s výjimkou koupelny, kam bych jí raději dal. Jen nevím, jestli přímo na prkna a poté zasypat vatou nebo stačí až pod pevný záklop na rošt. Dále budu muset řešit první problém. A to že rozteč mezi trámy je pokaždé jiná, v rozmezí mezi cca 80- 110cm Takže tedy asi rošt s ideální roztečí s ohledem na délku OSB desek.Tudíž 50cm rozteč. Poté zaklopit OSB deskami 20mm a ty prošroubovat do trámů. Po ukotvení pevného záklopu, realizace příček samotných pokojů. Dále v samotných rozdělených místnostech vrstva hobry a poté křižovou plavoucí vrstvu z osb desek prolepených a prošroubovaných k sobě s diletací od stěn 15mm. Na to už samotnou plavoucí podlahu alespoň s Mirelonem jako podklad. Pokud je tento postup správný. Mohu tak postupovat i v případě koupelny jen se záměnou plavoucí vrstvy z OSB desek za cetris? A s realizací stejným způsobem prolepením a sešroubováním? Nebo jak správně vyřešit stavbu koupelny.
Moc děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.