porotherm 44 vs 36 a zatepleni

Reklama
AK Ales Katerina @ales.katerina před 4 roky03.02.2020 19:29:00
porotherm 44 vs 36 a zatepleni

Dobry den,
v ramci stavby rodinneho domu 10x9m (prizemi + 1 nadzemni patro) bych Vas rad poprosil o nazory na volbu materialu. Rad bych nenaletel osobnim zajmum jednotlivych stran a snazil se co nejlepe vybalancovat cenu a kvalitu. Zdejsi forum bylo zdrojem mnoha inspirace, nicmene posledni zajimave diskuze s pouzitim vecnych faktu jsou z roku 2010. Od te doby si dovolim predpokladat, ze se urcite veci mohly zmenit a proto bych rad slysel vase nazory, jaky material a proc byste volily v dnesni dobe (s ohledem na nove a prisnejsi regulace, mateiraly apod).
Nejsem finalne rozhodnuty pro keramiku ci porobeton, nicmene mirny kandidat je porotherm 44 eko+ bez zatepleni (U~0.23), predevsim z duvodu mista v dome nebot kazdy cm se pocita 36 +15 eps (mohl bych by asi U~0.15). Dum NEplanuji stavet svepomoci, zde mi vychazi ze zatepleny dum by mohl vyjit lepe cenove na materialu a pravdepodobne i nizsi rocni naklady.

Rad bych slysel vase nazory, co byste dnes zvolili ci dokonce sami planujete pouzit (material, sirka a pripadne zateplovat ci ne?).


Dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.