Skusenosti s kotlom drevoplyn Maga MA20 premium

Reklama
RS rado sk @rado.sk před 4 roky17.02.2020 15:51:00
Skusenosti s kotlom drevoplyn Maga MA20 premium

Zdravim vas,
pouzivam cca rok a pol drevosplynujuci kotol Maga MA20 premium. Kedze ide o moj prvy kotol tak som nevedel na co sa pri kupe zameriat. Kotol ma vsak mnozstvo chyb a rad by som s vami prediskutoval moznost ich riesenia.

Kedze kurim drevo zo stavby, tak ide len o kurenie makkym drevom, suchym - niekolko rokov.
Teplota spalin pocas rozkurovania je okolo 190 stupnov. Niekedy mi nenastartuje zadny odtahovy ventilator, musim poosrobovat sroby ktore ho drzia pripevneny ku kotlu, popripade ho niekedy aj cely vybrat. Skusal som aj vymenu plechovej vrtule nepomohlo. Teplota spalin ked dosiahne teplotu okolo 230 stupnov tak ventilator sa vypne - vyzera ze zasekne. V prvych mesiacoch kurenia po kupe sa vypinal az pri teplote okolo 300 stupnov a viac. Problem s ventilatorom je prave ten, ze sa niekedy a ni nerozbehne a je potrebne ho odsrobovat pocas kurenia kadejako poohybat aby sa rozbehol. Predtym som opakovane priestor okolo ventilatora vycistil.

Dalsou zlou skusenostou je cistenie, bol som dnes u znameho a ten ma asi 15 rokov drevoplyn atmos, tam je spodna komora na vyberanie odpadu kruhova a tym sa postatne jednoduchsie cisti ako v pripade Magy, taktiez ludom odporucam kotol dat vyssie nad zem, aby mali pohodlnejsie cistenie.

Komora na ukladanie dreva je podstatne vacsia a to je velka vyhoda oproti atmosu, avsak tiez je horsie riesenie cistenie tejto komory ako v pripade Atmosu.

Neviete ako riesit problem s ventilatorom? kamarat na atmose ma sirku ventilatora asi polovicu z ventilatora Magy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.