Vlhkost v podlaze... ZapachDobrý den
Mám problém v podlaze rekonstruovaného RD. Asi je chyba že pod betonem v podlaze mám štěrk s odvětrávací trubkou o průměru 100mm jen po obvodu kolem stěn. Jinak je podkladový beton přímo na hline. Na něm je ipa na ipe polystyren cca 8cm a na něm fólie na ni podlahovka zalita anhydridem. A teď co je problém.... Cca po 3 letech co to tam je začaly být problémy. Bolest hlavy a i jiné... Jakmile jsem zvedl lino z anhydridu tak jsem cítil jako chemický zápach co dráždí i oči. Zkusil jsem podlahu zatesnit penetrační ve 3 vrstvách ať ten zápach nejde ven a mužem bydlet, ale nedalo mě to a část podlahy jsem rozbil a zjistil jsem že je dost vlhkosti mezi ipou a polystyrenem. A tím tam jsou i plisné a reaguje to s ipou i polystyrenem jako nepříjemný zápach. Neví někdo kde se tam bere tolik vlhkosti? Nemůže to být kondenzaci díky podlahové u vytápění a že se srazí chlad od země a teplo z podlahy díky nízké vrstvě polystyrenu? Neví někdo jak danou situaci vlhkosti mezi ipou a polystyrenem řešit? Mám rozbít vše až na hlínu a dát všude ten štěrk? Já už nevím co může způsobovat potíže které teď řešíme. Děkuji všem za odpověď.