TZB-info - Normové hodnoty součinitele…
Tabulka uvádí požadované a doporučené hodnoty součinitele prostupu tepla stavebních konstrukcí pro budovy s převažující vnitřní návrhovou teplotou 18 až 22 °C včetně dle ČSN 73 0540-2:2011 Tepelná…
Zdravím, potřeboval bych se zeptat někoho zkušenejšího. Stavíme dům a chceme se dostat do Skupiny dotací B.1. Energetik není moc komunikativní, nicméně mi napsal že do podlahy, pro dosažení oblasti podpory B.1, musí být Podlaha pro B.1, - U ≤ 0,15 což splnuje např. :
U 0,14 podlaha 100 mm / lambda 0,022 Vyhovuje B.1 - PIR.
Nemáte někdo zkušenost zda se tato izolace dá něčím nahradit, je drahá PIR deska 50mm a 50mm na sebe, což je požadovaná tlouštka 100mm - cena celkem je 660 Kč/m2 aby to splnilo podmínky pro dotace.
Můžeme do podlahy dát až 11-12 cm izolace. Předem děkuji za postřehy...
Tu hodnotu mám ze zahraničí a tam je nařízením dané, že se má udávat hodnota "AGEING", tedy stav asi po…
před 4 roky
Odkud máte tu hodnotu po 3 letech? Onehdá tady někdo zpochybňoval hodnotu u PUR desek NewTherm, dotazoval jsem se…
před 4 roky
Nevím, co přesně máte za pěnosklo, ale jen ta vrstva 40 cm pěnoskla by vám při nejhorším měla udělat součinitel 0,2…
před 4 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení