Doprava betonu do špatně přístupného místa v husté zástavbě

Reklama
MN Michal Novák @michal.novak316 před 4 roky29.04.2020 16:44:00
Doprava betonu do špatně přístupného místa v husté zástavbě

Dobrý den,

řeším, jak na zahradu za domem dostat cca 2,5 m³ betonu do ztraceného bednění u opěrné zdi (na tu zeď nesahám! :-) Problém je, že se zahrada nachází mezi takřka řadovým domem a prudkým skalnatým svahem, mimo úzkého (60-70 cm) prudkého kovového schodiště je jediný další přístup přes střechu garáže, která je 2,6 m nad terénem (situaci přikládám).

Před garáží je cca 7 metrů místa, z toho 3 metry do kopce (převýšení 60 cm) a nájezd je široký 2,5 metru. Ulice i s chodníky má na šířku pouze cca 6 metrů. Čili jako jediné rozumné řešení se mi jeví nechat si přivézt na korbě zavlhlý beton, s autodomíchávačem se tam nedostanou. Na ulici zůstat nemůže, zábor celé ulice by znamenal mj. objížďku MHD (Praha). Zbourání plot nemohu, už kvůli tomu převýšení.

Dobře, nakláďáček s betonem zdolal kopec od silnice a zacouval na vjezd před garáž, jenže co dál? :-) Na vyložení mě napadá několik možností: Nějak (jak?) to vyházet na střechu garáže a navozit do bednění; z korby to vylít/vyházet do třeba pístového čerpadla (lze?); z korby to vylít/vyházet do jiné nádoby a po odjezdu náklaďáčku tam natáhnout pásový dopravník (čas?); vylít/vyházet to do nádoby a z ní do menších, které následně zvednout nějakým malým mobilním "jeřábem" na střechu a vozit do bednění... Přemýšlel jsem i o badii, ale nenapadlo mě, jak ji od garáže dostat k opěrné zdi.

Pokud bych chtěl beton dělat přímo na místě, tak mě čeká vlastně totéž v bledě modrém - jak všechny suroviny dovézt, složit a přes střechu dostat na zahradu.

Ale kvůli rekonstrukci zahrady mě doprava spousta věcí nahoru stejně čeká (včetně zřejmě dalších kubíků betonu, není to pouze jednorázová akce), takže jsem přemýšlel i o nějakém pásovém dopravníku, byť to není úplně malá investice. Jenže neumím posoudit, zda by to bylo rozumné.

Napadá vás prosím něco (v rozumných ekonomických relacích :-)? Dumám nad tím už od podzimu, fakt budu rád za rady a nápady zkušenějších a předem za ně děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.