Therm 24 kdzn

Reklama
JM Jaromír Menšík @jaromir.mensik před 4 roky29.05.2020 20:07:00
Therm 24 kdzn

Dobrý večer,
rád bych se zeptal zdejších expertů, snad bude někdo vědět.
Před týdnem mi instalovali výše zmíněný kotel. S kotlem jsem celkem spokojen, s instalační firmou to trochu pokulhávalo - musel jsem jim "stát za zadkem", aby dodrželi návod k instalaci a pár vychytávek jsem vyčetl i zde v dalších diskuzích. Ohřev TUV je řešen v externím zásobníku (OKC 125 NTRZ s teplotním čidlem), termostat Honeywell CR04, zatím bez ekvitermu. Teplota ohřevu TUV je nastavena na 50°C. Teď k dotazu: Lze nějak nastavit teplotu topné vody, kterou se ohřívá zásobník? Lze nastavit snížení výkonu při ohřevu zásobníku? Instalační firma tvrdí že ne, já jsem na to zatím nepřišel. Moc se mi nelíbí, že kotel při ohřevu zásobníku "valí" na 100% výkonu, po dosažení teploty ohřívací vody 80°C samozřejmě zmoduluje. Těch 80°C bych rád snížil třeba na 60°C. Při snížení teploty (výkonu) samozřejmě počítám s delší dobou ohřevu TUV, to mi nevadí. Výkon do radiátorů jsem (lehce) snížil. Pro info: dům je ve Vyškově, 3 patrový, 4 byty, samostatně stojící, plastová okna s dvojsklem (16 let staré), zateplení pouze stropů. Děkuji Vám, Menšík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.