odpoadní potrubí septik ve svahu

Reklama
DH Dalibor Hora @dalibor.hora před 4 roky01.06.2020 23:58:00
odpoadní potrubí septik ve svahu

Dobrý den . mám takový problém . Rekonstruuji dům ve svahu a teď řeším septik . Když jsem dům kupoval bylo mi sděleno , že se bude tento rok stavět dotovaná tlaková kanalizace , dům se tedy řešil na přečerpávací jímku ale nakonec jsem zjistil, že se na mě dotace nebudou vztahovat, budování bude také pozdrženo a připojení by mě stálo, podle slov projektanta okolo 100 000 . Nakonec jsem se rozhodl pro septik ale řešení je dost komplikované . Silnice , kde by stavěl fekál je cca 12 m od zahrady a k tomu ještě 2 m pod úrovní terénu . Volal jsem s pánem, co vyváží a prý je hlavně problém v hloubce . Napadlo mě tedy řešení viz obrázek. Septik by tedy zároveň propojil terasu s přístavbou, nezakopával bych ho ale obetonoval a přední část bych zazdil ztraceným bedněním ale nevím, jak je to se zápachem a také mám obavu se zamrzáním odpadního potrubí které by bylo vedeno podél domu . Napadlo mě udělat okolo potrubí záklop ze dřeva, zaizolovat buď pěnou nebo vatou oplechovat vršek a možná na to potrubí připevnit topný kabel proti zamrzání . Vývod je na obrázku úplně v pravo .

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.