Rekonstrukce domu z r.1750

Reklama
JN Jakub Novák @jakub.novak428 před 3 roky02.08.2020 16:01:00
Rekonstrukce domu z r.1750

Dobrý den.

Odstartovali jsme rekonstrukci domu 140m2 vnitřní prostory z roku viz název příspěvku. Dům je bývalá fara, v církvi jsou odjakživa peníze, je postaven velice kvalitně na svoji dobu. Podlahy jsou pochopitelně dřevěné (suché prkna 35mm) a pod nimi klasicky navážka, také suchá práší v ruce. Dům prošel před 20 lety částečnou rekonstrukcí.

Ve 2 místnostech je hotový již beton na podlahách o jehož historii (izolace, zateplení nic nevíme), takže bych ho nechal rozbit, je zde rozvod topení v mědi a radiátory, kotel KO (20let), radiátory asi také.

Chtěli jsme podlahové topení, pracujeme jako farmáři a chodíme v zimě domů promrzlí od nohou.

Nejsem stavař, ale můj plán byl dům betonem nevylévat, dle mého nebudou podlahy dýchat a případná vlhkost která nyní samovolně odchází tak půjde do zdí.

Našel jsem materiál liapor jehož vlastnosti a technologie instalace se nám zamlouvá. Protože jsou zde rozdílné výšky podlah, chytili bychom se chodby kde je nejvyšší a srovnali je.

Nad liapor a osb desky chceme infra topné rohože od firmy hodr. Nemám důvěru k vodnímu systému, rodiče s tím mají stále problémy po 10 letech.

Budeme přiznávat původní krásné stropy s oblými rohy a zdobením.

Nejsem si jistý zda je moje konání rozumné a prosím tak o radu někoho kdo dané problematice rozumí. Případně vhodné konstrukční řešení.

Děkuji mnohokrát. Novák

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.