Sprchový kout - sifon níže než odtok

Reklama
OA Oq Ap @oq.ap před 3 roky16.08.2020 14:10:00
Sprchový kout - sifon níže než odtok

Dobrý den, ve starším rekonstruovaném bytě, který jsem před časem pořídil, je koupelna se sprchovým koutem s vaničkou. Voda ze sprchového koutu dlouhodobě velice pomalu odtéká a sprcháč se plní vodou. Čistit jsme zkoušeli odtok různým způsobem, jak mechanicky, tak krtkem, zvonem, ale beze změny. Oba instalatéři, které jsem měl doma kvůli jiným věcem prohlašovali, že je to špatně vyspádované potrubí a že se s tím bez předělání nic dělat nedá.

Koukal jsem, jak to pod sprcháčem vypadá a všiml jsem si, že vývod ze sifonu je níže než odpadní potrubí, na které je napojen přes prohnutou flexi hadici. Tak si říkám, jestli by nepomohlo, pokud by se pořídil nějaký extra nízký sifon, který bude mít odtok výš, než ten stávající, neodtékala by pak ta voda lépe? Nevím, jestli se mi podaří sehnat tak nízký sifon, aby odtokem z něj pak byl výše než odpadní HT, ale i to, že rozdíl výšek bude nižší, by mohlo pomoct, co myslíte?

Děkuji předem za pomoc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.