Kolik cementu je potřeba na betonový potěr z 18m3 písku.

Reklama
PK Petr Ku @petr.ku před 3 roky29.08.2020 11:59:00
Kolik cementu je potřeba na betonový potěr z 18m3 písku.

Kolik cementu je potřeba na betonový potěr z 18m3 písku.


Dobrý den, zajímal by mě váš názor na kvalitu betonového potěru pro podlahu ve stodole. Jestli jsem udělal blbost či ne.
Ve 100 staré stodole, kterou používám spíše jako dílnu, letní kuchyň, sklad věcí ze zahrady apod jsem nechal udělat betonovou podlahu. Ne že by to bylo tak úplně nutné, ale vadilo mi jak se tam z té podlahy pořád práší. Parkování aut, zde spíše neplánuji. Původní podlaha byla jen hliněná, ale absolutně suchá.

Podlahu realizovala nejmenovaná firma. Dodal jsem písek a cement a oni si to sami strojem s pumpou namíchali a vybetonovali a strojově uhladili. Vypadá to pěkně, ale mám pocit, že tam dali málo cementu a že ten beton musí být docela ošizený a měkký…???
Nějaké údaje: plocha stodoly 150m2, výška betonu +- 10 cm (min 6, max17cm), spotřebovali jsme na to to zhruba 18 m3 písku. Beton se míchal jen z písku a cementu + polymerová vlákna (žádné kari sítě, žádné kamenivo, žádný plastyfikátor ). A teď to hlavní. K dispozici měli chlapi 4 palety cementu ale spotřebovali pouze 2 = 112*25kg. Zbytek jsem vrátil do stavebnin. Tedy na 18m3 (cca 30 tun) písku spotřebovali 25kg*112 ks = 2800kg cementu. To se mi zdá poměr skoro 1:10 ? Což je hrozně málo ne? Nebo to počítám blbě? Beton ale vypadá dobře, zatím se nedrolí.

Pořád si kladu otázku zda by nebylo jistější tam nechat najet přímo mixy z betonárky ale už je to takhle.
Cena: všeho i s dopravou
písek 18m3 – 6 tisíc
cement - 9700 Kč

práce = namíchání + vybetonování+ strojové uhlazení + vlákna = 34 tisíc. (230Kč/m2)

Celkem suma sumárum 49700Kč (+- 18m3 betonu, 150m2 plochy)
Co si o tom myslíte?
Kolik cementu se používá na beton třídy 16 či 20?
Děkuji s pozdravem Petr K.





.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.