Posouzení skladby podlahy na trámovém stropě

Reklama
MT Petr Novák @petr.nov86 před 3 roky20.09.2020 23:43:00
Posouzení skladby podlahy na trámovém stropě

Dobrý den,

prosím o názor na problém s houpáním podlahy na trámovém stropě a zároveň na zjištěnou skladbu podlahy. Podlaha se výrazně houpe. Při běžné chůzi se třesou předměty na stole, při povyskočení se předměty na stole skoro kácí. Podlaha se houpe i v době, kdy v patře nade mnou dupou. Byt byl zakoupen loni po "rekonstrukci", která byla často jen na oko. Jedná se o činžovní dům z roku 1932.

Problém jsem nejprve řešil s Nemopasem. Inspektor shledal houpání podlahy za problematické a navrhl provedení sond trámů. Bohužel se mnou po provedení základní inspekce bytu a inkasování 13 tisíc přestali komunikovat. Sehnal jsem proto stavební firmu, která se zabývá rekonstrukcemi starších objektů. Po odkrytí podlahy v nejhorším místě trám vypadá zcela zdravě, ale nachází se zvláštní kombinace dalších vrstev. Trámy jsou dlouhé 6 metrů.

Jedná se o trámový strop se zapuštěným záklopem, mezi trámy škvára. Přímo na škváru je vylitý beton, který zřejmě není úplně všude - někde vede prkno, na němž jsou podložky - viz foto. Beton vede i přes trám - je na něm přímo, není nijak oddělen, možná jen slabou vrstvou škváry. Na podložkách je připevněna jedna vrstva OSB desek. Okraje místnosti jsou také vybetonované.

Dle názoru firmy, která provedla "sondu", je problém právě v tomto složení podlahy. Doslova říkali, že takovou prasárnu ještě asi neviděli. Rád bych ale znal více názorů. Pokud pomineme houpání podlahy, má taková skladba další rizika? Je nutné ji předělávat a jakou skladbu byste doporučili?

Předem děkuji za všechny názory!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.