Vrtaná studna, umístění expanzní nádoby, ochrana proti přetlaku

Reklama
DS Dan Svaricek @dan.svaricek před 3 roky29.09.2020 08:59:00
Vrtaná studna, umístění expanzní nádoby, ochrana proti přetlaku

Dobrý den,
rád bych místní odborníky požádal o drobnou radu. Před pěti lety nám byla do koupelny v novostavbě nainstalována expanzní nádoba o objemu 100 litrů, která je součástí soustavy k naší vrtané studně. Rád bych tuto expanzní nádobu umístil někam mimo dům (hluk, moje obava o vyplavení domu v případě poruchy).
Měl bych možnost tuto expanzní nádobu umístit do plastové vodoměrné šachty na zahradě. Do této šachty bych rád v budoucnu umístil i dodatečný filtr k vrtu. Myslíte, že je to dobrý nápad? Nebude v šachtě problém s kondenzací vlhkosti?
Dále by mě zajímalo, co zastaví čerpadlo v případě poruchy tlakového spínače? Ve studni jsou samozřejmě sondy na hlídání hladiny, ale to bych v tomhle případě neviděl jako ideální ochranu. Vrt má velkou vydatnost... Existuje nějaká dodatečná možnost ochrany?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.