Vytápění rekreačního objektu

Reklama
JJ Jaroslav Jaroslav @jaroslav.jaroslav504 před 3 roky14.10.2020 13:32:00
Vytápění rekreačního objektu

Dobrý den,

prosím o radu. Dělám kompletní rekonstrukci rekreačního objektu a řeším zdroj vytápění.

Podlahová plocha je 300m2 (přízemí + obytné podkroví), TZ 6kW. Zaizolováno vše na NZU A3. Velká akumulace kamenných zdí. Centrální rekuperace Venus.

Specifikum mé otázky je, že objekt není využíván trvale, ale je využíván od jara do podzimu, v přechodovém období spíše na prodloužené víkendy. V zimě jen třeba na 14 dní. Objekt chci temperovat i v zimě na teplotu >17°C, ale bez ohřevu TUV. Preferuji proto průtočný ohřev před bojlerem nebo vnořeným zásobníkem. TUV pro 4 osoby, bez vany.

V celém objektu je podlahové topení (2 okruhy). Je postaven nový komín a příprava pro Krb s výměníkem. Jsou dané 2 možnosti, buď jen teplovzduch 7kW, nebo výměník 7kW voda/3kW vzduch. Vzhledem k malým TZ místnosti (700W) preferuji variantu s výměníkem. Krb nemá sloužit jako hlavní zdroj a bude v provozu jen pár hodin denně kromě léta.

Jako hlavní zdroj je možná pouze elektřina.
Proto uvažuji o těchto možnostech:

1. AKU nádrži LMT 600-1000l s patronou a průtokovým ohřevem TUV.
2. EK do PT + nádrž LMT 300l s průtokovým ohřevem TUV.
3. EK do PT, bojler 200l s patronou a výměníkem pro krb.
4. TČ s Airmodulem TUV 195l s výměníkem pro krb (umí to IVT).
5. TČ s airboxem - topení a chlazeni přímo do PT, s externí AKU 300-600l s průtokovým ohřevem TUV.
Nyní tarif AKU8

TČ IVT 7kW je v ceně 290tis., Fujitsu 9kW 220tis., což je asi nenávratná investice vzhledem k TZ a způsobu využití objektu. Navíc problematická kombinace s krbem.

U varianty s AKU nádrží mi není jasna regulace systému.
V domě chci topit na stálou teplotu ve dne v noci. Chci mít ale možnost jednoduše přepnout na ECO temperovací provoz bez ohřevu TUV. Podmínka je vzdálená správa a možnost si dům vytopit na dálku.

Našel jsem regulace UNIREG, heating Control, Regulus IR12 krb... Jsou to komplexní regulace, já ale potřebuji něco jednoduchého. Navíc cena včetně čidel je 20-40tis.Kč+ventily se servopohony.

Moje představa regulace je něco jako MIGO, ta je ale jen pro EK, proto ta varianta č. 2. Neznáte něco podobného pro AKU nádrž s patronou?

Předem díky za vaše rady.

Jarda P.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

100 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.