Cistit podlahovku kyselinou nebo vyrobky X400/Q400

Rubriky:

Reklama
RB Radim Benek @radim.benek před 3 roky18.10.2020 12:53:00
Cistit podlahovku kyselinou nebo vyrobky X400/Q400

Dobry den,

mam 14 let stary dum s podlahovkou a 2 zebricky. K tomu kotel Buderus GB142-15 (vymeni ze slitiny hlinku). U nas je velmi tvrda voda (4.3 mmol/l). Za tu dobu uz me parkrat odeslo cerpadlo, 3 cestny ventil apod. Podlahovka netopi jak ma. Parkrat jsem podlahovku proplachoval vodou z radu. A koupil magneticky filtr Ultima SafeCleaner s filtrem s filtracni vlozkou 100 mikronu.
Nedvano jsem vycistil vymenik kyselinou amidosulfonovou. Ted se chystam na vycistit podlahovky a napusteni demi vodou.

1. Mate nekdo zkusenosti s cistemi podlahovky?
2. Docetl jsem se ze cisteni podlahovych okruhu (mimo kotel) je dobra kyselina fosforecna nebo chlorovodikova. Proste bych kazdy okruh vycistil zvlast.
3. Nebo je dobre pouzit pripravky ktere nejsou na bazi kyseliny jako je AV-EQUEN Q400/Q700 nebo Sentinel X400. Nechal je v systemu obihat nekolik dni.
4. Po vycisteni chci napustit system demineralizovanou vodou. Doporucil byste nekdo pripadne nejake inhibitory (Q700, Q100)?

S pozdravem,
Radim Benek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.