Vrtaná studna - šikmý vrt

Reklama
PH Petr Hoffmann @petr.hoffmann917 před 3 roky12.12.2020 23:28:00
Vrtaná studna - šikmý vrt

Dobrý den. Máme čerstvě provedený vrt do 60m. Vrtná firma bohužel provedla šikmý vrt v úhlu téměř 2°. A to již od povrchu terénu. Z tohoto důvodu netrefili v místě vrtu poruchu ve skalní hornině, kudy protéká voda. V dané hloubce je vrt mimo o více než metr. Valná většina vrtu je provedena v rostlé skále. Ve hloubce, kde měla být hledaná porucha byla nalezena vrstva, která obsahovala rozvolněné kamenivo a drobné částečky horniny. Ve vrtu se nakonec po dvou dnech objevila voda, nicméně po vyčerpání byl nástup hladiny velmi pozvolný. Odhadovaná vydatnost je 150 l/24 h. Dle našeho názoru firma odvedla nekvalitní práci a měla by nějakým způsobem danou situaci řešit pro zlepšení stávajícího stavu. Pokud by vrtali od terénu kolmo s menší odchylkou, která by byla způsobena v hloubce rozdílnými vlastnostmi okolní horniny, asi bychom se s tím smířili, nicméně vrtali šikmo už od počátku. Co s tím? Je nějaká šance na reklamaci?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.